Verrassend design.
Vakkundig gebouwd.

Urbanizer staat voor verrassend en passend design. Architectuur die je woonomgeving verandert. Geef ons je idee, wij geven het iets extra’s. Wij staan voor vernieuwing die niet vervreemdt: het mag er zijn, maar het moet aansluiten bij de omgeving. Wij bedenken zelf en wij bouwen zelf. Als je met ons in zee gaat, kunnen we alles voor je regelen. Geen gedoe en extra kosten voor (onder)aannemers, wij zorgen voor de goede afloop. De combinatie van sterk design en professionele bouw, dat is onze kracht.

Hoe het allemaal begon.

Urbanizer is opgericht in Januari 1996 door Barend Klarenbeek en Sietse van der Spuij. Na de HTS bouwkunde in Utrecht te hebben afgerond begonnen we aan de masteropleiding Architectuur aan de TU Eindhoven. We vonden toen alleen studeren wat saai en namen klussen aan van vrienden, bekenden, familie en andere architectenbureaus. We hielden kantoor in een klein winkeltje in de binnenstad van Utrecht.

Geleidelijk werden de klussen serieuzer maar merkten we dat we het belangrijk was om controle te hebben op de uitvoering van onze ontwerpen. We zagen dat aannemers vaak tekeningen niet al te nauw namen en er graag hun eigen variant van maakten. Dat vonden we zonde van de tijd die in het ontwerp was gaan zitten en ook was vaak het resultaat minder dan wij ons hadden voorgesteld. Na verloop van tijd werkten we daarom vaak met hetzelfde aannemersbedrijf. Als je op elkaar bent  ingespeeld gaat de communicatie in het bouwproces een stuk eenvoudiger. En daarmee wordt het architectenwerk (en de architectenkosten) verminderd en de kwaliteit van het product verbeterd. Uiteindelijk zijn wel zelf onze vaste aannemer geworden.

Mocht ons werk je nu toch erg aanspreken maar heb je een goede relatie met een aannemer dan werken we alleen als architect. Andersom gebeurt het soms ook en bouwen we plannen van andere architecten. Maar beide doen we alleen bij uitzondering als het om bijzonder werk gaat.

Onze projecten: