Verrassend design.
Goed georganiseerd.

Urbanizer staat voor verrassend en passend design. Architectuur die je woonomgeving verandert. Geef ons je idee, wij geven het iets extra’s. Wij staan voor vernieuwing die niet vervreemdt: het mag er zijn, maar het moet aansluiten bij de omgeving. Wij bedenken zelf en organiseren de bouw voor je. Als je met ons in zee gaat, kunnen we alles voor je regelen. Wij zorgen voor de goede afloop. De combinatie van sterk design en professioneel project management, dat is onze kracht.

Hoe het allemaal begon.

Urbanizer is opgericht in Januari 1996 door Barend Klarenbeek en Sietse van der Spuij. Na de HTS bouwkunde in Utrecht te hebben afgerond begonnen we aan de masteropleiding Architectuur aan de TU Eindhoven. We vonden toen alleen studeren wat saai en namen klussen aan van vrienden, bekenden, familie en andere architectenbureaus. We hielden kantoor in een klein winkeltje in de binnenstad van Utrecht.

Geleidelijk werden de klussen serieuzer maar merkten we dat we het belangrijk was om controle te hebben op de uitvoering van onze ontwerpen. Na verloop van tijd werkten we daarom vaak met hetzelfde aannemersbedrijf. Uiteindelijk zijn wel zelf onze vaste aannemer geworden. 

Inmiddels hebben we toch weer afscheid genomen van de aannemerij. Het blijkt toch lastig om beide petten te dragen. De focus ligt op ontwerp en project management maar de ervaring van 20 jaar aannemerij nemen we wel mee.

Mocht ons werk je nu toch erg aanspreken maar heb je een goede relatie met een aannemer dan werken we alleen als ontwerpend architect en regel je zelf de bouw.

Onze projecten: