Soort:


Locatie:
Biltstraat, Utrecht

Woongebouw met Winkelplint

Op de locatie waar ooit de roemruchte boksvereniging Brouwer gevestigd was hebben we omstreeks 2008 een nieuw gebouw neergezet. Bij het ontwerp hebben we de oude verkavelingen van een smal en wat breder pand zichtbaar gemaakt in de gevel en de structuur van het pand. Ook de oude steeg is in stand gebleven.

Bij het ontwerp van de gevels hebben de vele erkers en balkons aan de voorgevels in de Biltstraat op een eigentijdse wijze weergegeven. De twee nieuwe panden zijn aan elkaar verwant de verschillen te benadrukken. De linker is een meer gedrongen gevel, uitgevoerd in dikformaat stenen. Het recht deel van het pand is lang en dun, wat wordt benadrukt door de hoge erker en de verticale dunne bakstenen. Het pand biedt ruimte aan een bedrijfsruimte en 5 appartementen welke ook zijn te bereiken met een kleine lift.

De uitvoering was een lastige logistieke klus vanwege de kleine bouwplaats en de nabijheid van de belendingen. We hebben gebruikgemaakt van een specialistische fundering en de bouwmaterialen werden steeds bij aanvoer meteen verwerkt.