Uitbouw en verbouwing Burgemeester Verderlaan Utrecht

Opdrachtgever Mel en Wim (geen grap)
Door Urbanizer Aannemers en Architecten
Maten woning 230m2, uitbouw bgg 65m3, uitbreiding 2e verdieping 50m3
Bouwtijd 12 weken
Locatie Burgemeester Verderlaan, Utrecht

Vanwege een gewijzigde gezinssituatie was het nodig om de woning wat uit te breiden. Maar minstens zo belangrijk was het om te verbouwen vanwege het afwerkingsnivo waarmee de woning 10 jaar geleden was opgeleverd.

Op de begane grond hebben we een leefkeuken gemaakt van 7,5x8m uitgerust met een goede plek om te koken maar ook ruimte voor gasten om te borrelen, voor kids om huiswerk te maken, om te eten en te hangen met een muziekje of de tv aan. De bijna gevel brede pui vouwt helemaal open en je zit dan eigenlijk al bijna buiten. Om te voorkomen dat het te donker wordt binnen met zo’n grote uitbouw hebben we grote daklichten erop gezet.

Ook de rest van de woning hebben we aangepakt. Je moet dan denken aan nieuwe installaties, een nieuwe badkamer, een nieuwe kleurstelling door middel van stuc-, schilderwerk en behang en een uitbreiding op de bovenste verdieping.

We hebben op de bovenste verdieping gekozen voor een opzet met wat kleinere slaapkamers waardoor er ruimte overbleef voor een hele grote overloop met ruimte voor zitzakken en een tv. Van een nette nieuwbouw woning naar een eigentijdse leef plek, chillex!

verderlaan-06-crop