Verbouwing herenhuis aan de Frederik Hendrikstraat in Utrecht

Door Urbanizer Aannemers en Architecten
Locatie Frederik Hendrikstraat te Utrecht

Onze opdrachtgevers hadden een statig herenhuis gekocht maar met een zeer gedateerd interieur. We hebben statigheid teruggebracht door de entree open en heel licht te maken. Daar bevindt zich een dressoir dat we gemaakt hebben van oude deuren die uit deze verbouwing overbleven.

Aan de woonkamer is een aanbouw toegevoegd. Om de daglicht toetreding te optimaliseren hebben we de dakrand dunner uitgevoerd dan de rest van het dak. Op de overgang van uitbouw naar woonkamer is het niveau verschil, dat al in de woning aanwezig was, uitgevoerd als een brede trap die ook als bank fungeert bijvoorbeeld om te borrelen met vrienden terwijl er ook gekookt wordt.

Urb_F-Hendrikstr3173
fhendriklaan-02