Opdrachtgever Dhr. M.L. en N.v.K.
Architect en aannemer Urbanizer
Maten 220m3 uitbreiding
Bouwtijd 2 maanden
Locatie Gasthuisstraat 24 te Utrecht

Op deze plek stond een garage die door de bewoners van het naast gelegen pand jaren geleden werd aangekocht. Eerst om spullen op te bergen en later om een deel ervan bij de woning te voegen. Weer een paar jaar later was er weer een ruimte vraag van de bewoners, ditmaal een extra slaapkamer.

Wij hebben ervoor gekozen om tussen de sprekende architectuur in het straatje een abstract volume te plaatsen. Het resultaat is een soort archetype schuurtje, helemaal met hout afgewerkt (ook het dak) en met een kap. Aan de voorzijde bevinden zich beneden de berging en boven de badkamer en daarom is die gevel vrijwel helemaal dicht. Achter is er de woonkamer en een slaapkamer en is de gevel open gewerkt.