Soort:


Locatie:
Veemarktterrein, Utrecht

Uitbouw clubhuis V.V. Sporting

V.V. Sporting ’70 is een snel groeiende sportvereniging. Vanwege de ligging naast de nieuwe wijk op het voormalig Veemarktterrein in Utrecht, de gezellige sfeer en goede organisatie op de club is er een grote aanwas van nieuwe leden. Vandaar de uitbreiding van het clubhuis van de sportvereniging met een uitbouw op de begane grond en een dakverdieping. Deze nieuwe onderdelen zijn te herkennen aan de houten gevelbekleding en staalconstructie.

Tijdens de bouw moest het clubhuis en de kleedkamers in gebruik blijven. Door de nieuwe verdieping over het bestaande gebouw heen te bouwen was het mogelijk om om slechts 1 nieuw steunpunt in het gebouw aan te brengen zodat de overige ruimtes ongewijzigd bleven. Een consequentie was wel dat de staalconstructie bijzonder sterk moest zijn vandaar het kruis voor het raam op de verdieping.

Op de begane grond zijn bergruimten toegevoegd en op de verdieping kleedkamers, een verhuurbare ruimte en een prachtig balkon met uitzicht op het hoofdveld. Het project is tot stand gekomen in samenwerking met Bilsen architectuur en het bestuur van de vereniging. De samenwerking met de vereniging verliep zo goed dat Urbanizer zich als hoofdsponsor aan de Sporting ’70 heeft verbonden.