Soort:


Locatie:
Burgemeester Verderlaan, Utrecht

Maximale Vergroting Woning

Vanwege een gewijzigde gezinssituatie was het nodig om deze woning aan de Burgemeester Verderlaan uit te breiden. Maar minstens zo belangrijk was het om te verbouwen vanwege het afwerkingsniveau waarmee de woning 10 jaar geleden was opgeleverd.

Op de begane grond hebben we een leefkeuken gemaakt van 7,5 x 8m uitgerust met een goede plek om te koken maar ook ruimte voor gasten om te borrelen, voor kids om huiswerk te maken, om te eten en te hangen met een muziekje of de tv aan. De bijna gevel brede pui vouwt helemaal open en je zit dan eigenlijk al bijna buiten. Om te voorkomen dat het te donker wordt binnen met zo’n grote uitbouw hebben we grote daklichten erop gezet.

Ook de rest van de woning hebben we aangepakt. Je moet dan denken aan nieuwe installaties, een nieuwe badkamer, een nieuwe kleurstelling door middel van stuc-, schilderwerk en behang en een uitbreiding op de bovenste verdieping.

We hebben op de bovenste verdieping gekozen voor een opzet met wat kleinere slaapkamers waardoor er ruimte overbleef voor een hele grote overloop met ruimte voor zitzakken en een tv. Van een nette nieuwbouw woning naar een eigentijdse leefplek, chillax!