Verbouwing aan de Vechtoever in Utrecht

Opdrachtgever Particulier
Architect en aannemer Urbanizer
Maten 4 verdiepingen
Bouwtijd 3 maanden
Locatie Vechtoever te Utrecht

Deze relatief nieuwe woning had een afwijkende indeling. Op de begane grond was de voordeur aan de zijkant. De begane grond was ingedeeld met een garage en een kleine studeerkamer. Door een donker gangetje kwam je bij een trap naar de eerste verdieping. Hier zat de keuken en woonkamer.

De woning ligt aan de Vecht, maar doordat de leeffuncties op de eerste verdieping lagen maakten was er geen direct contact.  In het nieuwe plan is de keuken verplaatst naar de begane grond. De voordeur van de zijkant naar de voorkant van de woning, met een brede hal als entree naar de keuken aan de achterzijde. Op de eerste verdieping, waar de oude keuken zat is een kantoor/yoga/relax/tv koek gekomen. Deze is afsluitbaar gemaakt met een hele grote onzichtbaar gemaakte schuifdeur. Op de tweede verdieping is een nieuwe badkamer.  De derde verdieping is opnieuw ingedeeld met twee slaapkamers.

Alle lelijke nieuwbouwbinnendeuren zijn vervangen.  Aan de zijkant is een fietsenberging gemaakt, uitgevoerd in zwart hout, met een echt grasdak. Het mooiste zijn de drie nieuwe, zwarte, stalen binnenpuien van zg stoeltjesprofielen

Alles is uitgevoerd in natuurlijke, heldere materialen. Alles in balans. Een leistenen vloer, blank eiken voor het meubelwerk, witte wanden en deuren, rvs grepen, zwart stalen puien, sisal vloerbedekking op de trappen.