Verbouwing van het monument ‘De Nederlanden van 1845′

Opdrachtgever BvdV Advocaten
Door Urbanizer Aannemers en Architecten
Maten 1000m2 vloeroppervlak
Bouwtijd 3 maanden
Locatie Wittevrouwensingel 1 te Utrecht

Door groei in het personeelsbestand was BvdV toe aan een nieuw kantoor. Zij vonden dat in het monument ‘De Nederlanden van 1845’, gebouwd omstreeks 1930 door Berlage en Van Gendt. Na de verzekeringsmaatschappij voor wie het pand gebouwd was zijn er vele andere bedrijven geweest die het pand gebruikt hebben. Al deze gebruikers hebben hun sporen achter gelaten door vele verbouwingen die stuk voor stuk de originele Berlage elementen verhulden.

Voor het bedrijf hebben we de hallen en het trappenhuis zoveel mogelijk in originele staat herstelt. Verder is de indeling van de kantoren zo aangepast dat er voldoende kantoren zijn voor alle advocaten waar ze hun zaken in rust kunnen voorbereiden. Voor overleg en ontvangst van cliënten zijn een aantal verschillende spreekkamers gecreëerd.

In het grote centrale volume hebben we een vergadertafel gebouwd waaraan de volledige bureau bezetting van 30 man kan plaatsnemen. De tafel is in segmenten op te delen waardoor de opstelling gewijzigd kan worden voor seminars en workshops.

De monumentale sfeer van Berlage is weer helemaal terug en tegelijk voldoet het pand ook aan alle eisen van een modern advocaten kantoor.