Corner Cubes Sint Maarten door Urbanizer Aannemers en Architecten

Corner Cubes, second home Sint Maarten

In samenwerking met Studio Mart op Sint Maarten werken we aan verschillende projecten. In dit bericht een update over een aantal vakantiehuizen of secondhomes die ook tijdelijk verhuurd kunnen worden. Het betreft 3 vrijstaande nieuwbouwwoningen op een prachtige locatie met uitzicht over de Lagoon. De Lagoon is doorgaans gevuld met de jachten van Hip en Famous. Leuk bij weg te mijmeren op je zonnenbed of hangmat…

corner-cubes-7-0x500_1  corner-cubes-2-0x500_1
De locatie bevindt zich op een zeer steile helling wat wel wat logistieke problemen met zich meebrengt. De onderste etage van de vakantiewoningen zijn daardoor diep in de berg gebouwd. Deze ondergrondse ruimte vormt een stabiel fundering en wordt gebruikt als regenwateropslag tegelijk. Op die manier wordt veilig bouwen gecombineerd met milieuvriendelijk bouwen en is het uitzicht straks gegarandeerd goed. Het bleek een flinke klus om de truckmixers de berg op te krijgen. Een eiland als Sint Maarten heeft dan toch wat beperkingen met beschikbaarheid van zwaar materieel.

cc-progress-2  cc-progress-5

Inmiddels worden er flinke vorderingen gemaakt en komen we langzaam uit de grond. De funderingen en ‘cisterns’ (waterbekkens) zijn klaar en we er wordt bovengronds verder gebouwd. Op Sint Maarten zijn de bouwregels omtrent aardbevingen en stormen maatgevend vandaar de zware gewapende betonnen constructies die je op de foto’s ziet.

cc-progress-1
Ben je ook geïnteresseerd in een secondhome of investeringsproject op The Friendly Island? Urbanizer werkt al jaren nauw samen met lokale partners op het eiland en op die manier kunnen we de projecten vanuit Nederland begeleiden. Sint Maarten is een erg leuk eiland dat Nederlanders eigenlijk links hebben laten liggen op weg naar Curacoa. Het vormt een hub voor de eilandjes in de omgeving waardoor er veel voorzieningen zijn. Daarnaast biedt een land als Sint Maarten ook allerlei fiscale voordelen.

En er zijn nog wel wat leuke kaveltjes beschikbaar! Dus wat wordt het Lagoonview of Oceanview