Soort:


Locatie:
Veemarktterrein, Utrecht

Uitbouw clubhuis V.V. Sporting

V.V. Sporting ’70 in Utrecht groeit snel, dankzij de ligging naast een nieuwe woonwijk op het voormalig Veemarktterrein, de gezellige sfeer en goede organisatie op de club. Vandaar de vraag aan Urbanizer om het clubhuis uit te breiden met een uitbouw op de begane grond en een verdieping op het dak. De nieuwe onderdelen zijn herkenbaar aan de houten gevelbekleding en de staalconstructie.

Tijdens de bouw moesten het clubhuis en de kleedkamers in gebruik blijven. Dat is gelukt. Doordat de nieuwe verdieping over het bestaande gebouw heen werd gebouwd, hoefde slechts één nieuw steunpunt in het gebouw worden aangebracht. Daardoor bleven de overige ruimtes ongewijzigd. De staalconstructie moest daarvoor wel bijzonder sterk zijn. Dat is te zien aan het kruis voor het raam op de verdieping.

Op de begane grond zijn bergruimten toegevoegd; op de verdieping kwamen nieuwe kleedkamers, een verhuurbare ruimte en een balkon met een prachtig uitzicht op het hoofdveld.

Het project kwam tot stand in samenwerking met Bilsen Architectuur en het bestuur van de sportvereniging. De samenwerking met de vereniging verliep zo goed dat Urbanizer zich als hoofdsponsor aan Sporting ’70 heeft verbonden.