Soort:
, ,


Locatie:
Wittevrouwensingel, Utrecht

Restauratie van een Berlage Pand

Door de groei van het personeelsbestand was Bruggink & Van der Velden Advocaten Belastingadviseurs (BvdV) toe aan een nieuw kantoor. Dat werd gevonden in het monumentale gebouw op de hoek van de Nachtegaalstraat en de Wittevrouwensingel in Utrecht, gebouwd omstreeks 1930 door Berlage en Van Gendt in opdracht van verzekeringsmaatschappij De Nederlanden van 1845. Daarna was het pand in gebruik bij vele andere bedrijven, die stuk voor stuk hun sporen achterlieten in de vorm van vele verbouwingen. Deze verhulden vaak de originele Berlage-elementen.

Urbanizer herstelde de hallen en het trappenhuis zoveel mogelijk in originele staat. De indeling van de kantoren werd zo aangepast dat er nu voldoende ruimte is voor alle advocaten en medewerkers. Voor overleg met cliënten zijn spreekkamers gecreëerd. In het grote centrale volume heeft Urbanizer een grote vergadertafel gebouwd. Hieraan kan de volledige bureaubezetting – dertig m/v – plaatsnemen. Deze tafel is in segmenten opdeelbaar, waardoor de opstelling kan worden gewijzigd voor seminars en workshops.

De monumentale sfeer van Berlage is helemaal terug. Tegelijkertijd voldoet het pand aan alle eisen die een modern advocatenkantoor stelt.